Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Звіт із перебування студентів на Міжнародній гірничій школі у Дубровніку.

У кінці листопада студенти нашого університету прийняли участь у Міжнародній гірничий школі у Дубровніку за тематикою „Zero waste management” (Безвідходне виробництво»). Навчання у школі було організовано у форматі щоденних лекцій, воркшопів та командної роботи над проектом. Лекторами школи були професори Монтан Університету Леобен (Австрія), Університету м. Загреб (Хорватія), Словенського Інституту Промислового та Цивільного Будівництва та представники підприємств. Школа проходила в рамках реалізації проекту DIM ESEE, що реалізується в рамках програми Горизонт 2020 KIC сировинні матеріали. НГУ є членом консорціуму проекту, тому саме студенти гірничого мали можливість бути студентами школи.

ESEE International Mining School в Дубровнику проведено на найвищому рівні. Було створена чудова атмосфера для поширення знаннями між різними країнами та вирішування їх проблем у реальному часі. В наш час гірнича промисловість відіграє велику роль у економіки країни. Але депозити природніх ресурсів вичерпні, навіть зараз ми змушені замислитися у їх використанні та переробки вторинних  ресурсів для наступних поколінь. Я хочу подякувати організаторам за чудово скомпонований розклад та екскурсіями які були проведені у гарному місті Дубровник . Я впевнений, що знання та знайомства які я отримав у ESEE Mining School допоможуть  для майбутнього розвитку в моєї кар’єрі.

Данило Лисенко, студент ММФ-184м







У процесі навчання основу часу було відведено на пояснення ідеї з точок зору: економічності, практичності та екологічності. Загалом лекції були надзвичайно інформативні, у стилі презентацій з детальним поясненням усіх факторів та методів.

Матвій Роговський, студент гр. 184-17ск-3


Привіт всім. За 5 днів школи були шалено цікавими і пізнавальними для мене. В кінці тижня я з групою інших учасників  зробили і представили  наш проект з вивченого матеріалу. Крім лекцій, у нас була екскурсія по Дубровнику і поїздка в м. Цавтат. У школі я отримала величезний досвід в спілкуванні з іноземними студентами і удосконалила свої знання англійської мови.

Софія Іванова, студентка гр.БДб-15-1


Подорож до Хорватії справила на мене сильне враження. Зимова гірнича школа була організована ретельно та відповідально. Були запрошенні дуже цікаві лектори, які підіймали та розкривали важливі питання безвідходного виробництва. Також дуже сподобалося місце проводження школи. Місто Дубровнік - дуже гарне старовинне місто, яке також місцем котре обов‘язково треба відвідати фанам «Гри Престолів», щоб побачити Королівську Гавань власними очима. Моя порада всім студентам які хочуть розширити свої горизонти знань та завести контакти з людьми для майбутньої співпраці брати участь в таких літніх та зимових школах.

Вадим Печерський, студент ММФ-184м

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт