Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Студенти про DIM EESE – 2018

 

Владислав Власов: минулого тижня у м. Дубровнік (Хорватія) відбулася міжнародна гірнича школа DIM ESEE 2018, у якій мені випала честь приймати участь, та бути одним з представників нашого університету.

Це був неймовірний тиждень, повний знань та вражень. Ми мали можливість послухати лекції з теми deep mining, які вели професори з Австрійського, Польского та Словацького університетів. Також велика частина лекторів була з нашого рідного НТУ "Дніпровська Політехніка". Це безумовно викликає гордість за рідний університет, тому що наші викладачі показали високий рівень знання предметної області, та викладання англійською. Наші викладачі - найкращі.

Окрім лекцій, та розробки навчального проекту, на цій школі були прогулянки красивим та старовинним містом. Нічого красивішого та надихаючого, я в своєму житті ще не бачив. Такі подорожі - однозначно потрібні усім творчим людям, до яких відносяться і науковці.

Взагалі, участь у таких школах, я вважаю, є невід'ємною складовою розвитку аспірантів, та студентів, які мають бажання стати професіоналами свого діла, та бути на зв'язку з однодумцями усього світу. Тому, я закликаю не боятися, та приймати участь в подібних програмах та проектах.  Добре, що переважно, інформація про участь знаходиться у вільному доступі в соціальних мережах, та інтернеті. Наприклад, інформацію про цю школу, я знайшов  у соціальній мережі фейсбук.

Особливо хочу виразити вдячність Роману Омеляновичу Дичковському за реалізацію та організацію цього проекту у рамках міжнародної програми HORIZON 2020. Також, хочу подякувати Юлії Миколаївні Пазиніч за супровід нашої групи та турботу. І звісно, я вдячний усій нашій делегації, яка за цей тиждень стала міцною командою.

Ілля Ткач. Закінчилась моя перша школа навчання за кордоном і я хотів би розповісти про враження, які у мене залишилися після даної поїздки. Перш за все – величезна вдячність нашим колегам-керівникам Роману Омеляновичу і Юлії Миколаївні, які дуже добре підійшли до питання організації, власне так само як і приймаюча нас сторона. Все було добре сплановано, тайм менеджмент був повністю дотриманий, що допомагало підтримувати позитивний настрій.

Завдяки гарній організації у нас так само був особистий час у дуже красивому місті Дубровник, який не може не приносити позитивних емоцій. Сніданки і вечері на березі моря, екскурсія по історичних місцях міста, виїзна екскурсія в курортне містечко - так само були включені в програму, і були відмінним доповненням до неї.

За ці 5 днів тематика яка була представлена в цьому році розкрилася для мене в набагато більш ширшому понятті, особливо завдяки груповим заняттям з учасниками різних країн в одній команді. Все було супер, даний проект не закінчується, і буде до 2020 року, так що закликаю всіх брати участь.

Всього найкращого і успіхів в майбутньому, адже така Школа дає багато можливостей.

Тетяна Сорока. Я дуже вдячна міжнародному проекту Горизонт 2020 і Роману Омеляновичу Дичковському за організацію Міжнародної гірничої школи, і так само Юлії Миколаївні Пазиніч за те що супроводжувала нас і завжди допомагала. Я впевнена що цей досвід стане в нагоді мені в подальшій науковій діяльності. Я дуже щаслива, що в мене була така можливість і я скористалася нею. Я дізналася багато нового в своїй сфері і не тільки, отримала нові знання европейського рівня, спілкувалася з іноземними колегами і завела багато друзів з різних країн. На рахунок самого місця проведення цієї школи хочу сказати що це найкраще де мені доводилося побувати, я просто насолоджувалася кожною секундою в Дубровнику, там зібрано все що треба для справжнього релаксу душі - гори, море, архітектура і все своєрідно і ні на що не схоже. Це той випадок коли поєднано прекрасне з корисним - лекції від висококваліфікованих професорів з різних країн Європи і чудове місце проведення цих лекцій. Майже весь день у нас займало навчання, але не дивлячись на це ми мали достатньо часу щоб купатися в морі, ходити на екскурсії і просто гуляти по місту. Підводячи підсумок я хочу сказати що наш університет надає величезну кількість можливостей для наших студентів, просто потрібно брати участь в них і тоді все вийде !!!

 

Ксенія Юрченко: хочу підвести підсумок моєї участі в міжнародній гірничий школі, яка проходила з 15 по 20 жовтня у Дубровнику. Насамперед виражаю вдячність організаторам проекту HORIZON 2020 в рамках якого проходила дана школа за прекрасну організацію школи. Пану Роману Дисковському - керівнику даного проекту в Україні, і взагалі завдяки котрому ми дізналися про цей проект та керівникам приймаючої сторони пані Сибілі Броєвіц і пану В'ячеславу Бохенку. Також велика вдячність куратору нашої групи пані Пазиніч Юлії за поміч у організаційних питаннях.

Під час школи були представлені висококласні та дуже цікаві лекції від професіоналів своєї справи з різних країн Європи, також була надана можливість попрацювати на практичних заняттях в міжнародній групі до якої нас включили й дали на опрацювання проблему, рішення якої ми шукали разом, а потім презентували нашу працю. Наукові школи це чудова нагода обговорити і подивитися під різним кутом на розвиток та вдосконалення гірничої справи! Не дивлячись на те, що заняття у нас проходили фактично з самого ранку до вечора ми мали можливість прийняти участь в екскурсії історичними пам'ятками чудового та мальовничого містечка на березі Адріатичного моря - Дубровник.

Закликаю всіх студентів не бійтеся приймати участь в міжнародних проектах адже вони поширюють наші горизонти, дозволяють отримати нові знання в нашій сфері діяльності та нав'язати контакти з іноземними колегами.

Наталія Коханська. В цьому році більшість моїх знайомих здивувалося моїй осінній подорожі до Дубровника, що в Хорватії. Прийшов час розповісти: «Це був масштабний конкурс від нашої Альма матер в якому брали участь всі бажаючі студенти, та про який я дізналась зі сторінки Романа Дичковського  в соціальній мережі, кожен з студентів мав можливість участі в конкурсному відборі на Міжнародну гірничу школу DIM ESEE 2018. Як студентці кафедри Програмного забезпечення комп’ютерних систем ця школа мені потрібна була для поглиблення знань в сфері гірництва, так як  я маю проект: «Проведення навчань шахтарів з використанням технології віртуальної реальності GOOGLE VR» -  цей проект допоможе новим спеціалістам побачити сферу своєї діяльності та пройти техніку безпеки не спускаючись до шахт.

Перемога в конкурсі, літак  і ось ми в яскравому місті на березі Адріатичного моря, кожен день був чудовим, а  Юлія Миколаївна Пазиніч зробила все для того щоб група студентів  з різних кафедр та різного ступеня навчання відчувала себе як єдине ціле. Найбільша делегація з України та саме нашого Вишу, це дало можливість показати які ми всі різні, але такі чудові. Тиждень лекцій, групових занять та звісно перебування у дуже яскравому туристичному місті, надали можливість на тільки поглибити знання у сфері гірництва на достатньому для мого проекту рівні, але й можливість контактувати з моїми колегами з різних куточків світу. Неймовірна вдячність: Роману Омеляновичу Дичковскому - як розробнику цього проекту для нашої Альма матер, Юлії Пазичніч – як куратору групи, всій моїй кафедрі за розуміння, завідуючій кафедри ПЗКС Ірині Михайлівні Удовик за підтримку, а також моїм новим товаришам за чудове знайомство та компанію.

Кожен зі студентів має можливість прийняти участь в міжнародній програмі HORIZON 2020 і відкрити для себе щось неймовірне тому тільки вперед.


 

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт